[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-judqah0a’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Stimați melomani,

”Tempus fugit”… iată-ne ajunși la ultimul concert din 2018. Filarmonica noastră, a vâlcenilor, s-a străduit să vă ofere momente artistice de cea mai bună calitate, veritabile acte culturale care sperăm că v-au umplut sufletele de bucurie și v-au deschis inimile către noi, artiștii instituției filarmonicii, emblemă a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Actul cultural autentic reprezintă crezul nostru, şi ne dă puterea de a depăşi toate dificultăţile vremurilor dar, mai presus de orice, ne reprezintă identitatea ca naţie prin educație și prin cultură care pot dăinui peste veacuri.

În ultima perioadă, din punct de vedere muzical, Râmnicul cultural apare pe harta orașelor care oferă publicului meloman adevărate evenimente culturale  din care amintim aici, doar câteva:

  • Concertul Eveniment al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii care a răsunat în Centrul Municipiului pe 29 iulie – primul concert în aer liber, cu un public de peste 1.500 de spectator:Concertul Corului Regal – 18 octombrie 2018
  • ”Duelul Viorilor” – Stradivarius vs Guarneri – 31 Octombrie 2018
  • Concertul Extraordinar de Ziua Națională susținut de Corul Euphonia
  • Concertul ”Sunet și culoare la Galerii” – primul concert al orchestrei simfonice de cameră a Filarmonicii susținut la Galeriile de artă „Artex” ale orașului (colaborare cu UAP)
  • Concertul ”Vienna Magic” susținut de Orchestra Palatului Schonbrunn sub bagheta dirijorului Russell McGregor – 16 decembrie 2018
  • Concertul Extraordinar de Colinde ”Poveste de Crăciun” – spectacol eveniment în colaborare cu Teatrul Municipal „Ariel”.

Toate aceste oferte culturale de cea mai înaltă calitate demonstrează efortul permanent al conducerii Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, a Domnului Primar Mircia Gutău precum şi a tuturor angajaților acestei instituții care de fiecare dată răspund cu solicitudine.

Credem cu tărie că Râmnicul îşi construieşte, din ce în ce mai activ o prestigioasă identitate culturală pe care instituţia noastră o completează şi o susţine cu convingere.

Vă invităm joi 20 și vineri 21 decembrie 2018, la Sala Lahovari a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, unde Corul EUPHONIA, condus de dirijorul Aurel Poenaru, împreună cu membrii Teatrului Municipal ” Ariel, sub regia lui Vlad Popescu, vor pune în scenă o ”Poveste de Crăciun”, după un scenariu compus de Vlad Popescu și Petruț Constantinescu.
[/av_textblock]

Filarmonica-valcea © 2024. All rights reserved.

Sari la conținut