Corul EUPHONIA

Este una dintre cele mai valoroase formaţii artistice din ţară.

Fiind considerată una din cele mai prestigioase formații corale din România, inițial a apărut în peisajul muzical în anul 1981 sub denumirea “Arutela” și la numai un an va primi titulatura “Euphonia”, sub care se va consacra şi va câştiga aprecierile publicului şi criticilor atât din Romania, cât şi din străinatate. Fondator și dirijor al Corului a fost timp de peste 35 de ani profesorul Mihail Ștefănescu care a și manageriat activitatea Filarmonicii în perioada 1995 – 2017.

Corul Euphonia îşi aduce contribuţia consistent la viaţa culturală a municipiului Râmnicu Valcea, constituind în anul 1995 o veritabilă piatră de temelie în clădirea unui nou edificiu cultural de prestigiu – Filarmonica “Ion Dumitrescu”.

Repertoriul coralei numără peste 2000 de piese din creaţia românească şi universală, formaţia susţinând concerte corale a cappella şi concerte vocal – simfonice.

Participând la festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale, Corul Euphonia a obţinut numeroase distincţii, între care trebuie amintite: Marele Premiu la Festivalul Concurs “Ion Vidu” – Lugoj 1984, Marele Premiu la Festivalul Concurs “Gheorghe Dima” – Braşov 1984, Festivalul Internaţional “Pecs” – Ungaria 1986, Marele Premiu la Festivalul Concurs “Ioan D. Chirescu” – Constanţa 1987, Marele Premiu al Festivalului Concurs “Iacob Muresianu” – Blaj 1988, Marele Premiu la Festivalul Concurs “Ciprian Porumbescu” – Suceava 1988, Locul I la ediţiile din 1983, 1985, 1987 si 1989 la Festivalul Naţional Cântarea României, Locul V la Concursul Internaţional “Rencontre Chorale de Montreaux” – Elveţia 1992, etc.

De-a lungul timpului, Corul Euphonia a fost invitat să colaboreze cu mai multe orchestre simfonice profesioniste din ţară, între care amintim : Orchestrele Filarmonicilor din Piteşti, Bacău, Constanţa, Craiova, Ploieşti, Sibiu ș.a.

A efectuat numeroase turnee în străinătate (Franţa, Italia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Ungaria, Germania, Austria, etc.) şi a înregistrat mai multe cd-uri în România şi în studiourile BRAS D`OR.

În 2016 Corul Euphonia a sărbătorit 35 de ani de la înfiinţare, ocazie cu care a oferit publicului meloman, prezent la aceasta sărbătoare, un program diversificat compus din capodopere ale muzicii româneşti şi universale.

În prezent Corul Euphonia este condus de Aurel Poenaru (Dirijor Cor)

Filarmonica-valcea © 2023. All rights reserved.

Sari la conținut